Roti

Ingredienten:

  • 4 kippenbouten (800 - 1000 gram)
  • Aardappels voor 4 personen
  • 600 gram kouseband
  • 4 roti-platen
  • 4 eieren
  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 3 eetlepels masala
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 4 deciliter kippenbouillon
  • 2 pepers naar keus(Bij voorkeur Madame Jeanette)
  • Zwarte peper

Voorbereidingen

Haal het vel van de kippenbouten en was ze eventueel in water met azijn.
Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken.
Was& dop de kouseband, en snij het in stukken van ongeveer 5 cm.
Was de tomaten en snij ze in stukjes.
Snipper de uien.
Schil de knoflook.

Bereiding

Kip en aardappels
Bereid de kip en aardappels bij voorkeur een dag vantevoren. Bak de kippenbouten rondom bruin in flink wat olie. Haal de kip uit de pan en bak 1 ui, 4 tenen van de knoflook (fijngesneden), zwarte peper, masala en de komijn even aan. Voeg de tomaten toe en bak ze even mee. Voeg vervolgens de bouillon toe, meng het geheel en schenk een deel van deze saus in een pan met een pepertje en de aardappels zodat de aardappels nét onderstaan. In de rest van de saus doe je de kip terug en een pepertje en deze breng je aan de kook. Zet hem daarna op een laag vuur, deksel op de pan en laat de kip 45-60 minuten garen. Tegelijkertijd kook je aarpappelen tot ze gaar zijn. Kook de eieren ondertussen 5 minuten. Als de saus van de kip of aardappels na afloop te dun is naar je smaak: schep aardappels of kip uit de pan en laat de saus zachtjes doorkoken tot gewenste dikte.

Kouseband
Fruit 1 ui en 1 fijngesneden teen knoflook in olie. Voeg de kouseband toe en bak het ongeveer 5 minuten. Proef of het naar je smaak is en bak eventueel wat langer.

Ei
Pel de eieren en bak ze in een beetje olie rondom lichtbruin. Voeg ze daarna toe aan de saus.

Muziek om bij te koken